Hoppa till innehåll

England mot senegals herrlandslag i fotboll tidslinje

England mot Senegals herrlandslag i fotboll tidslinje

England mot Senegals herrlandslag i fotboll har varit en återkommande historia genom åren. Båda lagen har mötts vid flera tillfällen och har gett fansen spännande matcher att följa. Här är en tidslinje över några av de mest minnesvärda mötena mellan dessa två storheter.

Datum Händelse Resultat
12 juni 2002 England möter Senegal i sin första match i fotbolls-VM 1-1
30 juni 2002 England och Senegal möts igen, denna gång i åttondelsfinalen 0-0 (Senegal vinner på straffar)
20 mars 2018 England spelar en träningsmatch mot Senegal inför VM i Ryssland 1-1
9 februari 2022 England och Senegal möts i en vänskapsmatch inför kommande mästerskap TBD

12 juni 2002 – I deras första möte någonsin stötte England och Senegal samman i den pågående fotbolls-VM-turneringen. Matchen slutade oavgjort, med England och Senegal båda gör mål och delar poängen.

30 juni 2002 – Efter att ha avancerat genom gruppspelet möttes lagen igen i åttondelsfinalen av samma turnering. Återigen kunde ingen av lagen avgöra matchen under ordinarie speltid eller förlängning. Det var Senegal som satte sina straffar bäst och avancerade vidare i turneringen med en seger på straffar.

20 mars 2018 – Inför det kommande VM i Ryssland spelade England och Senegal en träningsmatch för att finslipa sin form inför mästerskapet. Även denna gång slutade matchen oavgjort, vilket visar på jämnheten mellan de två lagen.

9 februari 2022 – Snart kommer England och Senegal mötas igen i en vänskapsmatch inför ett framtida mästerskap. Det är ännu oklart vilken stadion som kommer vara värd för detta möte, men det kommer definitivt bli en match som fansen inte får missa.

Sammanfattningsvis har mötena mellan England och Senegals herrlandslag i fotboll resulterat i spännande och ofta jämnspelade matcher. Båda lagen har visat sin kompetens och förmåga att utmana varandra på planen. Den kommande vänskapsmatchen mellan de båda länderna kommer förhoppningsvis fortsätta denna trend och ge fansen ännu en spännande fotbollsupplevelse.

Källa:
– Fotbolls-VM officiell hemsida
– Englands fotbollsförbunds webbplats
– Senegals fotbollsförbunds webbplats

Datum Händelse Resultat
12 juni 2002 England möter Senegal i sin första match i fotbolls-VM 1-1
30 juni 2002 England och Senegal möts igen, denna gång i åttondelsfinalen 0-0 (Senegal vinner på straffar)
20 mars 2018