Hoppa till innehåll

Fakta om Betting och Sport

Att spela på sportspel eller betting på nätet är något många gör för lite extra spänning i vardagen. Att satsa en slant på att ens favoritlag tar hem segern är för många grädden på moset och numera finns det flera olika val och möjligheter man kan använda sig av när det kommer till vadslagning.

Den här artikeln om just betting och sportvadslagning kommer att täcka allt du behöver veta om de olika typerna av sportspel, bet utan svensk licens, hur du läser oddsen samt mycket mer.

En bettingsida på nätet är en plattform som erbjuder olika spel och odds på flera idrotter och idrottsevenemang. På dessa hemsidor så går det bra att satsa på allt från en enda match till slutresultatet av allsvenskan.

Sportspel ger dig en chans att vinna pengar genom att förutsäga resultatet av olika sportevenemang. Den här typen av spel har blivit väldigt populär på det senaste då betting online både är säkrare och enklare än att behöva ta sig till ett ombud för att lägga en rad eller två på stryktipset.

I den här artikeln så kommer vi gå lite närmare på olika typer av insatser man kan göra samt populära sporter i Sverige att spela på.

Typer av insatser

Att välja rätt typ av insats kan vara skillnaden mellan en vinst och förlust och det första steget man kan ta för att öka sina chanser att pricka in rätt resultat är att förstå alternativen av insatser som finns. Läs vidare för att få mer information om varianterna av insatser som är allra vanligast.

 

Money Line satsningar

Ett av det mest populära sätten att satsa på sport är via en så kallad Money Line/pengalinjesatsning. Ett alternativ som innebär att du väljer ett lag som du tror kommer att vinna ett evenemang och där bettingsidan bestämmer oddsen beroende på hur mycket du satsar.

Det fina med den här typen av satsningar ligger i deras enkelhet: allt du behöver göra är att välja en vinnare, oavsett hur stora eller små dina chanser är så är valet ditt.

Över/under-satsningar

Över- och underspel är en av de mest populära satsningarna och när det kommer till betting inom sportspel. För att göra en över/under-satsning väljer du helt enkelt om ett lags slutresultat går över eller under den totala summan av slutresultatet. 

Ett exempel skulle vara att ett lag i allsvenskan förväntas göra 2 mål på en match. Därför kan man betta om detta resultat inträffar eller ej. Det vill säga om resultatet går över eller under just 2 mål.

Parlay betting

I Parlay betting så placerar du en satsning på mer än en enda händelse eller utgång. Du kan inkludera valfritt antal satsningar för den här typen av kombinationsspel, och alla måste vara korrekta för att insatsen ska betalas ut. Låt oss till exempel säga att du vill lägga ett Parlay/kombinationsspel på 4 olika spel, din utbetalning beräknas genom att multiplicera deras individuella odds och addera dem för den slutgiltiga summan.

Poängspridning

Spreadbetting eller poängspridning är ett populärt sätt att satsa på sina favoritlag och tävlingar, med all turneringsspänning. Den här typen av insats låter dig inte bara välja vem som vinner eller förlorar, utan också hur mycket det ena laget ska slå det andra med. Detta ger spelaren fler möjligheter till olika typer av vinster än att bara satsa på spelets resultat.

Två Populära idrotter att betta på i Sverige

Fotboll

Är både Sveriges allra mest populära sport samt en idrott som många väljer att satsa en slant på och om du vill veta mer om sporten i landet, så kolla då in det svenska fotbollförbundet hemsida.

Den svenska allsvenskan är alltid het när det kommer till betting bland svenska fans. Andra ligor som är populära att spela på är Premier League, La Liga och Bundesliga och idag så är det enkelt att göra allt detta på många bettingbolag på nätet.

Hockey

Både NHL och svenska SHL/ Svenska hockeyligan är populära ligor när det kommer till betting och odds. Sporten är allra mest populär på det norra halvklotet av förståeliga skäl och tack vare nätet är det idag att enkelt att satsa pengar på en rad olika länders lokala hockeyligor.