Hoppa till innehåll

Håll koll på sporten med TVmatchen

Om du är sportintresserad har du ofta mycket att hålla koll på. Du kanske vill veta hur ditt land presterar i OS eller VM, se laguppställningen i en match mellan Arsenal och Tottenham, se när nästa Champions League-match spelas eller hur det går för de olika lagen i NHL.

Ska du själv hålla reda på alla sportevenemang eller söka runt på internet efter dagens laguppställning riskerar det att bli för ansträngande. Sport ska ju vara roligt – inte omständligt, något som personerna bakom TVmatchen ville hjälpa till med.

Tjänsten TVmatchen skapades av en grupp sportfantaster som insåg att behovet av en sportguide på nätet var stort. Tillsammans med experter och sponsorer utvecklade de sidan för att säkerställa att andra sportfantaster inte skulle missa ett sportevenemang på TV. Idag finns tjänsten tillgänglig för sportintresserade bland annat i Sverige, Norge och Danmark.

TVmatchen ger dig information om vilka kanaler som sänder det sportevenemang du vill se. Vill du till exempel se på Världscupen i längdskidor kan du på TVmatchen se vilken kanal du ska slå på. Tjänsten förser dig också med sådant som sportnyheter och matchstatistik.

Så fungerar TVmatchen

På förstasidan på tvmatchen.nu finner du klockslag samt kanaler för alla dagens sportevenemang. Du kan också se vilken play-tjänst som visar evenemanget, vanligast är Viaplay eller Eurosport Player.

Genom att klicka på den tävling eller match du är intresserad av kan du se information som exempelvis laguppställningar och tabeller. Klickar du dig in på bland annat fotbollsmatcher får du ibland upp de bästa oddsen inför matchen.

Sportnyheter

På TVmatchen hittar du också de senaste sportnyheterna. Du kan bland annat läsa artiklar om olika mästerskap, spännande matcher och summeringar av säsongen inom olika sporter. Är du exempelvis intresserad av hockey kan du hålla utkik efter det på nyhetssidan. Där kan du bland annat få läsa experternas tankar kring JVM eller den senaste säsongen av SHL.

På nyhetssidan får du ibland även möjlighet att testa dina sportkunskaper. Inför stora sportevenemang som exempelvis Champions League publicerar TVmatchen ofta en quiz. Där kan du utmana dig själv och testa dina kunskaper om det aktuella ämnet.

Påminnelser

För att inte glömma slå på TV:n när ditt favoritlag ska spela kan du aktivera påminnelser hos TVmatchen. Det gör du enkelt på hemsidan tvmatchen.nu genom följande steg:

  1. Gå till Menyn och välj påminnelser.
  2. Fyll i ditt namn och din e-post i de anvisade fälten.
  3. Välj vilket lag du vill aktivera påminnelser för.
  4. Läs och godkänn användarvillkoren.
  5. Välj hur lång tid innan matchstart du vill bli påmind och tryck sedan på aktivera påminnelser.

Du behöver aktivera en påminnelse per lag du vill bli påmind om. Vill du aktivera påminnelser för två olika lag måste du alltså repetera den här proceduren två gånger.

Genom att registrera dig såhär får du påminnelser till din e-post när laget du vill se ska spela. Vill du ha påminnelserna direkt i din mobil kan du ladda ner TVmatchens app. Där kan du hålla koll på sporten vart du än befinner dig, även om du inte har möjlighet att kolla din e-post.

För att aktivera påminnelser i mobilen ser tillvägagångssättet lite annorlunda ut:

  1. Ladda ner appen TVmatchen gratis från Appstore eller Google Play.
  2. Leta upp det sportevenemang du vill bli påmind om och tryck på det.
  3. Tryck på ”Mer” längst upp i högra hörnet och sedan på ”Påminnelse”.
  4. Välj i listan hur lång tid innan eventet du vill bli påmind och tryck på klar.

Både hemsidan och appen erbjuder en funktion där du kan lägga till matcher och evenemang i din kalender. Det fungerar som ytterligare ett sätt att bli påmind. Har du inte möjlighet att se ditt favoritlag spela finns också funktionen målservice/livescore som håller dig uppdaterad om resultat i realtid.

Favoriter

Hos TVmatchen kan du lägga till favoriter i form av lag och ligor. Det kan göras både på hemsidan och i appen och är perfekt för dig som inte vill ha påminnelser, utan som snabbt vill kunna se hur det går för ett specifikt lag eller i en liga.

Det du behöver göra för att lägga till nya favoriter är enkelt. Gå in i fältet favoriter och skriv in det lag eller den liga du vill lägga till. Tryck därefter på hjärtat som dyker upp bredvid sökresultatet. Du kan välja ett obegränsat antal lag eller ligor för snabb åtkomst till alla dina favoriter.

Skapa din egen TV-tablå

TVmatchen har ytterligare en smart funktion som tillåter dig att skapa din egen TV-tablå. Det ger dig möjligheten att hålla bättre koll på just det du är intresserad av.

På tvmatchen.nu finns en meny där du kan välja ”Skapa egen TV-tablå”. Genom att trycka dig in på den funktionen får du skapa din egen widget och anpassa den med de sporter, ligor eller lag du vill följa. När du har valt vad du vill inkludera i din widget får du också designa den själv.

I appen på din mobiltelefon kan du istället filtrera vilka kanaler och sporter du vill se när du går in i appen. Det blir inte lika personligt som att skapa en helt egen widget, men du kan fortfarande hålla koll på precis det du vill se.

TVmatchen Studio podcast

På tvmatchen.nu laddas det varje dag upp ett nytt avsnitt av TVmatchen Studio podcast. Där får du se och lyssna på när programledarna träffas och pratar om och inför de hetaste matcherna. Podcasten går också att lyssna till på bland annat Spotify och Apple Podcasts. Den är perfekt för dig som är sportintresserad och vill hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna.

Spela på dina favoritlag

På TVmatchen kan du som sagt hitta det mesta som har med sport att göra. Vill du betta på sport erbjuder tjänsten också en funktion som heter TVmatchen betting. Där hittar du mängder med artiklar som bland annat tar upp hur du spelar, tips för dig som ska spela samt topplistor över olika bettingsajter.

Det finns även en guide för dig som ska spela för första gången eller som känner dig lite osäker på hur du ska gå tillväga. De tipsar dig om vilka sidor du bör vända dig till och vad de sidorna har för regler och spelvillkor. De förklarar också noggrant innebörden av olika speltermer och spelvarianter.

Det finns väldigt många olika sporter att betta på, men du väljer med fördel något du själv är intresserad av så att du har koll. På TVmatchen kan du följa en fotbollsmatch och samtidigt ta del av de bästa oddsen vilket kan ge dig en fördel när du bettar.

Är du inte intresserad av fotboll finns såklart andra sporter att betta på, exempelvis handboll, basket och ishockey. Vill du inte betta på lagsporter finns till exempel skidor, tennis eller boxning också som alternativ.

Varför ska du använda TVmatchen?

TVmatchen finns för dig som gillar att ha koll på sport – oavsett om det handlar om flera olika sporter och lag, eller om du bara är intresserad av ett lag inom en sport. Det är en tjänst som gör det enklare för dig att se på sport.

Genom påminnelser och favoriter gör TVmatchen det smidigt för dig att hålla koll på ditt favoritlag eller din favoritturnering. För dig som inte vill missa en match med ditt favoritlag och som vill ha ett enkelt sätt att ta reda på kanaler och tider för olika sportevenemang är TVmatchen en utmärkt tjänst.