Hoppa till innehåll

Premier Leagues populäraste spelalternativ

Engelska ligan hör till de populäraste marknaderna för bettingsidor världen över, även i Sverige. Spelare erbjuds närmare hundra olika spelalternativ inför varje enskild match och här tar vi en titt på de mest omtyckta oddsspelen.

Populära matchspecifika oddsspel

Det finns massor av spelmöjligheter inför varje Premier League match. Bettingsidor brukar ha en egen kategori för de populäraste alternativen, så att spelare inte behöver scrolla igenom långa listor för att hitta sitt favoritspel. 

De mest populära matchspelen varierar per sajt, men brukar inkludera åtminstone:  

1X2 fulltid

1X2 är den allra vanligaste typen av betting och går ut på att spela på om hemmalaget vinner (1), om det blir oavgjort (X), eller om bortalaget vinner (2). 

Det omtyckta Stryktipset består av 13 handplockade Premier League matcher där du ska kryssa in om resultatet blir ett, kryss eller två. Är du den enda svensken som tippat rätt för alla matcher vinner du åtminstone 10 miljoner kronor.

Stryktipset är Svenska Spels egna varumärke, men andra svenska bettingbolag erbjuder liknande typer av spel.

Vanliga målspel

De två vanligaste typerna av målspel är “Båda lagen gör mål”, och “Totalt antal mål”. Det första alternativet är ett simpelt spel där du satsar ja eller nej på att båda lagen för mål. 

Spelar du på totalt antal mål bettar du istället på om antalet mål kommer att vara över/under en viss siffra, till exempel om en match slutar med över eller under 3.5 mål.

Rätt resultat

Detta högriskspel vinner du endast om du lyckas pricka matchens slutresultat rätt. Exempelvis kan du spela på att Arsenal vinner mot Wolverhampton 2-1.

Kombospel

Kombinationsspel är ett omtyckt alternativ för de som vill höja sin risk för chansen att få bättre utbetalning. Detta går ut på att du kombinerar två eller fler singelspel och du vinner endast om alla spel blir rätt.

Singelspelens odds multipliceras med varandra för att få kombospelets odds. Låt oss säga att oddset för att Chelsea vinner matchen mot Aston Villa är 1.73, och oddset för att Tottenhamn vinner Southampton är 2.07. Då kan du kombinera dessa två på din spelkupong och ha chansen till en utbetalning på 3.58 gånger din insats.

Ett relativt nytt påhitt för bettingsidor är förplockade kombospel. Exempelvis Casumos Premier League odds har en kategori som heter “Pre-packs”, där spelbolaget färdigt parat ihop två eller fler singlar till ett kombospel.

Spela på ligavinnare och skyttekung

Det finns spelare som endast är intresserade av betting på vilket lag som vinner hela Premier League. För att göra det mer intressant går det även att spela på ligavinnare utan att räkna med lag som Manchester och/eller Liverpool.

Spel på skytteligans vinnare är ett annat populärt oddsspel. Naturligtvis finns det möjligheten att betta på om en spelare gör mål under en enskild match, men det är mer spännande att satsa på vem som blir ligans nästa skyttekung.

Betting på andra länders Premier League

Fotbollsligor som går under namnet Premier League finns även i andra länder, så som Egypten, Senegal och Kuwait. Dessa lockar inte till sig lika mycket uppmärksamhet som English Premier League, men bettingsidor brukar ha ett bra utbud av spelmöjligheter även för dessa ligor. Ge dem en chans om du tröttnar på engelsk fotboll.