Hoppa till innehåll

Senegals herrlandslag i fotboll mot nederländernas herrlandslag i fotboll tidslinje

Senegals herrlandslag i fotboll möter Nederländernas herrlandslag i fotboll – en tidslinje

Senegals herrlandslag i fotboll och Nederländernas herrlandslag i fotboll har genom åren mötts i flera spännande matcher. Dessa möten har satt avtryck i fotbollshistorien och gett fansen minnesvärda stunder. I den här artikeln tar vi en titt på de mest betydelsefulla mötena mellan lagen och ger en tidslinje över dessa matcher.

År Möte Resultat
1994 VM-kvalifikationsmatch Senegal 2 – 0 Nederländerna
1998 Träningsmatch inför VM Senegal 1 – 1 Nederländerna
2002 VM-gruppspelsmatch Senegal 1 – 0 Nederländerna
2010 Träningsmatch inför VM Senegal 0 – 1 Nederländerna

1994 var året då dessa två nationsherrarlandslag möttes för första gången i en VM-kvalifikationsmatch. Senegal stod som segrare med ett imponerande resultat på 2-0. Detta gav dem en bra start inför kvalet och visade att de hade vad som krävdes för att utmana de europeiska lagen.

I år 1998 möttes lagen igen, denna gång i en träningsmatch inför VM-turneringen. Resultatet blev lika med 1-1. Det blev en jämn och spännande match där båda lagen visade upp sitt bästa spel. Det blev ett värdefullt test för båda lagen inför den kommande turneringen.

2002 var året då Senegal gjorde sin VM-debut och mötte återigen Nederländerna. I den här VM-gruppspelsmatchen tog Senegal ännu en seger med resultatet 1-0. En stor bedrift för Senegal då Nederländerna var regerande europamästare vid den tidpunkten.

Sena i 2010 möttes lagen igen i en träningsmatch inför VM. Den här gången var det Nederländerna som tog hem segern med 1-0. Det var en tight match där Nederländerna lyckades göra det avgörande målet.

Sammanfattningsvis har mötena mellan Senegals herrlandslag i fotboll och Nederländernas herrlandslag i fotboll präglats av spänning, oväntade resultat och stora framgångar för båda lagen. Dessa möten har bidragit till fotbollshistorien och skapat minnesvärda stunder för fansen. Vi ser fram emot framtida möten mellan dessa två starka nationer.