Hoppa till innehåll

Spaniens herrlandslag i fotboll mot costa ricas herrlandslag i fotboll tidslinje

Spaniens herrlandslag i fotboll mot Costa Ricas herrlandslag i fotboll – en tidslinje

Den senaste matchen mellan lagen skulle ha ägt rum den 5 mars 2020 i Spanien, men den blev avbokad på grund av den pågående covid-19-pandemin som drabbade hela världen. Det var en stor besvikelse för fansen och spelarna som hade sett fram emot mötet.

En av de mest minnesvärda matcherna mellan Spanien och Costa Rica ägde rum den 11 juni 2019. Spanien besegrade Costa Rica med en imponerande 4-1 seger i en vänskapsmatch. Det var ett resultat som visade på Spaniens styrka och talang.

I en annan vänskapsmatch mellan lagen den 11 november 2017 spelade de oavgjort 1-1. Det var en jämn match där båda lagen visade prov på sin förmåga att spela fotboll på hög nivå.

Dock är det en särskild match som ofta diskuteras när man pratar om mötena mellan Spanien och Costa Rica. Under VM i fotboll 2014 i Brasilien möttes lagen i gruppfasen. Resultatet blev en överraskande förlust för Spanien, som förlorade med hela 1-5 mot Costa Rica. Det var en chock för många och anses vara en av de största skrällarna i VM-historien.

Mötena mellan Spaniens herrlandslag i fotboll och Costa Ricas herrlandslag i fotboll har alltid skapat spänning och förväntan bland fotbollsfans världen över. Båda lagen har visat att de har talang och kvalitet, vilket har lett till intressanta och dramatiska matcher.

Datum Händelse Plats
5 mars 2020 Match mellan Spanien och Costa Rica avbokad på grund av covid-19-pandemin Spanien
11 juni 2019 Spanien besegrar Costa Rica med 4-1 i en vänskapsmatch Costa Rica
11 november 2017 Spanien spelar oavgjort 1-1 mot Costa Rica i en vänskapsmatch Spanien
15 juni 2014 Spanien förlorar mot Costa Rica med 1-5 i gruppspelet under VM i Brasilien Brasilien