Hoppa till innehåll

Spela ditt bästa spel

Alla som spelar poker har ett favoritspel, ett pokerspel de är bäst på. Många spelare håller sig till en typ av pokerspel. För mig är det holdem som funkar bäst. För dig som spelar mer än en typ av poker, hur reagerar du när du hamnar i en svacka, brukar du byta speltyp?

När jag började med internetpoker brukade jag ibland byta spel och kanske prova på lita omaha eller stud när korten inte riktigt gick min väg. Problemet med detta var att jag var ännu sämre på omaha och stud poker än holdem. Så vad som hände var att jag sjönk ännu mera ner i svackan. Så vad fick jag den snille ide´n från då, att helt byta speltyp? Jo helt enkelt för att jag trodde att jag skulle kunna vända min svacka och börja vinna igen.

Har du funderat på något liknande kan jag meddela att denna taktik fungerar mycket sällan för att inte säga aldrig. Det förstärker bara den nedåtgående trenden.

Är du inte ett mångsidigt pokerproffs eller har mycket pengar att slänga bort så skall du hålla dig till det spel du är bäst på även när det inte korten går din väg. För det första spelar du mer avslappnat när du spelar det spel du behärskar bäst.

Jag menar inte att du inte skall spela andra pokertyper, bara inte när du är inne i en swing. Dessutom är det möjligt att när du bytt pokertyp och fortsätter att förlora kommer du antagligen att tappa koncentrationen och glömma allt om hur du skall agera när du börjar förlora.

Ta det här som en liten varning och nästa gång du tycker att spelet går dåligt och funderar på att byta spel. Ta en paus istället för att byta spel. De andra poker spelen finns kvar, dem kan du spela vid ett betydligt bättre tillfälle.