Hoppa till innehåll

Statistik costa ricas herrlandslag i fotboll mot tysklands herrlandslag i fotboll

Statistik Costa Ricas herrlandslag i fotboll mot Tysklands herrlandslag i fotboll

Costa Rica och Tyskland är två länder med en stark fotbollshistoria. Deras herrlandslag har spelat flera intressanta matcher på internationell nivå, vilket har genererat spännande statistik som ger oss inblick i lagen prestationer och framgångar. Här nedan följer en tabell med några av de mest relevanta statistiken för att ge dig en överblick.

Möten Resultat Senaste matchen
5 2 vinster, 2 oavgjorda, 1 förlust Tyskland 2 – 2 Costa Rica (2018)
Högsta vinstmarginal 3 mål Tyskland
Målskyttar Thomas Müller, Miroslav Klose Johan Venegas, Marco Ureña
Högsta målskyttar 5 mål Thomas Müller

Costa Ricas herrlandslag har spelat mot Tysklands herrlandslag totalt fem gånger. Av dessa möten har Costa Rica vunnit två, spelat oavgjort i två och förlorat en match. Den senaste matchen ägde rum år 2018 och slutade oavgjort med siffrorna 2-2.

En intressant faktor att nämna är att Tyskland har haft störst vinstmarginal mot Costa Rica, med en seger på hela tre mål. Det visar på Tysklands starka lag och deras förmåga att dominera matcher.

När det kommer till målskyttar har tyska spelare som Thomas Müller och Miroslav Klose varit produktiva mot Costa Rica. De har tillsammans gjort flera mål i tidigare möten. Å andra sidan har costa ricanska spelare som Johan Venegas och Marco Ureña också gjort avtryck genom att bidra med mål mot Tyskland.

Baserat på historiken är det tydligt att Tyskland har varit det mer framgångsrika laget mot Costa Rica. De har inte bara vunnit fler matcher, utan deras spelare har också gjort fler mål. Det ska dock nämnas att Costa Rica har visat sin förmåga att vara konkurrenskraftiga och spela utmanande fotboll mot tyskarna.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att mötena mellan Costa Ricas herrlandslag i fotboll och Tysklands herrlandslag i fotboll har varit fyllda av spänning och intressanta ögonblick. Båda lagen har visat sin kvalitet och kämparglöd, vilket har resulterat i några oavgjorda matcher och en förlust för Costa Rica. Vi kan förvänta oss fler spännande möten mellan dessa två nationer i framtiden.