Hoppa till innehåll

Statistik frankrikes herrlandslag i fotboll mot polens herrlandslag i fotboll

Statistik Frankrikes herrlandslag i fotboll mot Polens herrlandslag i fotboll

Frankrikes herrlandslag i fotboll och Polens herrlandslag i fotboll har genom åren mötts i flera spännande matcher. Det är alltid en match att se fram emot när dessa två lag ställs mot varandra på planen. Här kommer en titt på statistiken mellan Frankrike och Polen!

Möten Frankrike Polen
Totalt antal möten 20 20
Vinster 12 5
Oavgjorda 3 3
Förluster 5 12

Frankrike och Polen har mötts totalt 20 gånger. Frankrike har varit det starkare laget med 12 vinster, medan Polen har endast tagit 5 segrar. Det har även slutat oavgjort 3 gånger mellan lagen.

Det första mötet mellan Frankrike och Polen ägde rum den 3 juni 1961. Matchen spelades i Bryssel, Belgien, och slutade med en seger för Frankrike med 1-0.

Den största vinsten mellan lagen kom under en match den 21 september 1993, då Polen besegrade Frankrike med hela 7-0. Det var en imponerande prestation av Polens herrlandslag.

Frankrikes herrlandslag har historiskt sett varit mer framgångsrika än Polens herrlandslag. Frankrike har vunnit flera mästerskap, inklusive VM 1998 och EM 1984 och 2000. Polen har dock också haft sina ögonblick av framgång och har bland annat nått semifinal i EM två gånger, 1972 och 2016.

Framöver kommer det säkerligen att bli fler spännande möten mellan Frankrike och Polen. Båda landslagen är kända för sin passion och skicklighet inom fotbollen. Det är alltid en tight och intensiv match när de möts på planen.

Sammanfattning

Frankrike och Polen har mötts totalt 20 gånger. Frankrike har vunnit 12 gånger, det har varit 3 oavgjorda matcher och Polen har vunnit 5 gånger. Det första mötet ägde rum den 3 juni 1961 och slutsiffrorna har varierat genom åren. Frankrike har historiskt sett varit mer framgångsrika än Polen, men båda lagen är kända för sin skicklighet och passion inom fotbollen. Framtida möten kommer säkerligen att vara lika spännande som tidigare matcher mellan dessa två nationer.