Hoppa till innehåll

Statistik kroatiens herrlandslag i fotboll mot marockos herrlandslag i fotboll

Statistik Kroatiens herrlandslag i fotboll mot Marockos herrlandslag i fotboll

Kroatiens herrlandslag i fotboll har spelat två matcher mot Marockos herrlandslag i fotboll. Dessa möten ägde rum den 10 juni 2018 i Kaliningrad, Ryssland och den 15 november 2017 i Agadir, Marocko. Båda matcherna slutade med seger för Kroatien.

Matchdatum Spelplats Resultat
10 juni 2018 Kaliningrad, Ryssland 2-0 till Kroatien
15 november 2017 Agadir, Marocko 2-4 till Kroatien

Den första matchen mellan lagen spelades under VM 2018. Kroatien vann med 2-0 efter mål av Marcelo Brozović och Andrej Kramarić. Matchen ägde rum på Kaliningrad Stadium inför en publik på över 31 000 åskådare. Kroatien dominerade matchen och säkrade sin plats i slutspelet.

Det andra mötet ägde rum under en träningsmatch inför VM 2018. Matchen spelades på Grand Stade d’Agadir i Marocko och resulterade i en 4-2-seger för Kroatien. Marockos Nabil Dirar stod för båda målen medan Kroatien svarade med mål av Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka, Ivan Perišić och Andrej Kramarić.

Kroatiens herrlandslag i fotboll har ett framstående rykte inom fotbollsvärlden och har presterat väl på internationella mästerskap. Laget nådde finalen i VM 2018 och slutade på andra plats efter att ha förlorat mot Frankrike. Kroatien har också starka individuella spelare som Luka Modrić, Ivan Rakitić och Mario Mandžukić.

Marockos herrlandslag i fotboll anses också vara ett starkt lag och har tidigare kvalificerat sig till flera VM-turneringar. Laget har bland annat slagit ut Kroatien i play-off-omgången inför VM 1998. Marocko har spelat både i Afrikanska mästerskapen och Confederations Cup.

Sammanfattningsvis har Kroatiens herrlandslag i fotboll visat sig vara det överlägsna laget i mötena mot Marockos herrlandslag i fotboll. Båda matcherna resulterade i seger för Kroatien med resultatet 2-0 och 4-2. Kroatiens framgångar på internationella mästerskap och deras framstående spelare ger en stark grund för att vinna mot andra nationer.