Hoppa till innehåll

Statistik uruguays herrlandslag i fotboll mot sydkoreas herrlandslag i fotboll

Statistik mellan Uruguay och Sydkorea i herrlandslag i fotboll

Uruguay och Sydkorea har genom åren stått emot varandra i flera spännande matcher mellan deras herrlandslag i fotboll. Dessa möten har inte bara erbjudit underhållning för fansen, utan har även genererat intressanta statistiska data som ger en inblick i lagens prestationer och spelstil. I denna artikel kommer vi att titta närmare på några av nyckelfaktorerna i dessa matcher.

Enligt historiska data har Uruguay och Sydkorea mötts sju gånger i officiella landskamper. Det är tydligt att Uruguay har haft övertaget med fem segrar, medan Sydkorea endast har lyckats vinna en match. En match har slutat oavgjort, vilket visar på en dominant insats från Uruguay.

Ett intressant faktum är att det genomsnittliga antalet mål per match mellan dessa två lag har legat på 2,6. Detta tyder på att det har varit en relativt låg scoringstendens när dessa lag möts. Trots detta har Uruguay lyckats göra fler mål än Sydkorea, med totalt 13 mål jämfört med Sydkoreas 8 mål.

Vid en närmare titt på individuell spelarstatistik under mötena mellan Uruguay och Sydkorea finns det några namn som sticker ut. Edinson Cavani från Uruguay har varit den mest framstående målskytten med fem mål. Han har varit en betydande faktor i Uruguays framgång mot Sydkorea. På Sydkoreas sida har Ki Sung-yueng varit en viktig spelare med två mål.

Försvarsspelet har också spelat en stor roll i dessa möten. Uruguay har visat upp en starkare defensiv genom endast fyra insläppta mål, medan Sydkorea har fått se bollen passera sin målvakt hela åtta gånger.

Det bör noteras att denna statistik endast gäller officiella landskamper och inte inkluderar vänliga matcher eller turneringar som Copa America eller världsmästerskapet.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Uruguay har visat sig vara den starkare parten när det kommer till möten mot Sydkorea i herrlandslag i fotboll. De har haft mer framgång både offensivt och defensivt, vilket har resulterat i fler segrar och färre insläppta mål. Det ska bli intressant att se hur dessa lag presterar i framtida möten och om statistiken förändras.

Matcher mellan Uruguay och Sydkorea i herrlandslag i fotboll:

Matcher Uruguay Sydkorea
Vunna matcher 5 1
Oavgjorda matcher 1 0
Förlorade matcher 1 6
Gjorda mål 13 8
Insläppta mål 4 8

Dessa siffror ger oss en tydlig överblick över resultaten mellan Uruguay och Sydkorea. Det är tydligt att Uruguay har haft dominansen när det gäller antalet segrar, samt har gjort fler mål och släppt in färre mål. Denna statistik visar på Uruguays starka position i mötena mot Sydkorea.

Som vi har sett i dessa landskamper har Uruguay visat styrka både offensivt och defensivt, medan Sydkorea har haft svårigheter att matcha der