Hoppa till innehåll

Kan man Tjäna Pengar på Betting & Odds?

Den eviga frågan, kan man verkligen tjäna pengar på odds och betting? Jag menar, vem drömmer inte om att bli ekonomiskt oberoende genom att göra någonting man tycker är kul. Det vill säga, betta på olika sportevenemang. Men är det möjligt? Nja, både jag och nej. Det finns givetvis de som lyckas att göra en ordentligt avkastning genom att endast betta på sport. Men vad gör dem? Och, framförallt, vad är det som krävs?

Jag levde på mina ’experttips’ för ett tag sedan. Det gick ganska fint. Men det jag tänker berätta nu är förmodligen helt skilt ifrån vad du tror att en typiskt ’proffstipsare’ gör och framförallt bettar på. Sanningen är att jag kunde tjäna ganska mycket pengar på odds. Någonstans runt 50-60 tusen i månaden. Men jag bettade aldrig på ’vanliga matcher’.

Obevakade ligor

Jag lärde mig allt om damfotboll. Jag ska erkänna, det är inte den ’roligaste’ aktiviteten att titta på. Men för att tjäna pengar på odds och betting kan man inte utgå från att det ska vara ’roligt’. Som sagt, jag lärde mig allt om damfotboll. Dessutom en hel del obevakade herrligor, jag pratar division 2-3. Jag letade primärt efter odds som hade ”värde”. Eller, på ”Value” som det heter på Engelska.

Kortfattat kan man säga att värde är när oddssättaren har varit för generös när han angivit oddsen. Oftast händer detta i obevakade ligor, som division 2-3 eller just damfotbollen. Det är dock sällsynt, men det händer. Mitt problem var att jag blev limiterad. Om du aldrig följt experttips förut kanske ’limitering’ låter helt otroligt. Men tro mig, det är en känd faktor i bettingvärlden.

Begränsning

Faktum är att alla som gör frekventa vinster på betting, särskilt genom att placera spel på lite mer obskyra matcher kommer att känna på en imitering. För mig, hände detta frekvent. Innan 2019 gick det utmärkt. Det fanns ju miljoner spelbolag att välja mellan. Men, som ni säkert märkte, blev spelutbudet extremt begränsat efter att Spelinspektionen fick för sig att kontrollera allting. Detta stora utbud av diverse spelbolag försvann snabbt, och jag insåg att det var över. De spelbolagen som stannade kvar, hade begränsat mitt account redan.

Så, jag började ’sälja’ mina experttips istället. Det har blivit en hel marknad idag. Då, använde jag främst Tipstrr för att sälja mina tips. Och det fungerade utmärkt.

Tjäna pengar på Odds

Så hur tjänar man pengar på odds om man är en nybörjare? Jo, du kopierar andras tips. Som jag tidigare nämnde, jag använde mig främst av Tipstrr när jag bettade. Men jag vet att det även finns andra bolag som sysslar med liknande saker.

Exempelvis, vet jag att ’horse racing’ i Storbritannien är en guldgruva för många som vill tjäna pengar på betting. Där är främst Betting gods ledande.

Mitt tips till dig är att helt enkelt kopiera andra experter. De finns oftast väldigt mycket att hämta där. Jag ska understryka att till en början gjorde jag detsamma. Då fanns det inga plattformar för detta. Utan det var främst ’hemliga’ grupper på Facebook. Poängen är att de flesta betalar för tips som vill tjäna pengar på betting.

Går att lita på

Det som är bra med plattformar som ger ut tips från ’tipsters’ är att dessa plattformar är i regel väldigt transparanta. Det betyder att det är ’ägarna’ av plattformen som rättar spelen. Vilket betyder attt endast de bästa tipsters kommer få uppmärksamhet. Genom att använda sig av dessa metoder säkerställer man att alla som köper tips får de bästa betting tipsen. Dessutom kan vem som helst registrera sig. Både som Tipster eller som någon som bara vill följa experttipsen. Jag tycker att det är en bra approach och jag tror att vi kommer få se mer av detta. Framförallt eftersom det har skett en enorm ökning de senaste åren. Mycket beror ökningen på att det har tillkommit smarta mjukvaror som tillåter oss att enkelt och övergripande se vilka som är bäst.